خواص لبو
خواص لبو
خیلیها چغندر را معادل لبو میدانند اما واقعیت این است که این دو با یکدیگر تفاوت دارند.لبو هرچند همخانواده چغندر است اما از نظر طعم و ویژگیهای تغذیهای با چغندر تفاوتهایی دارد.اما هر دوی آنها از یک نظر کاملا شبیه هم هستند و آن اینکه هر دو جزو «ریشههای مغذی» بوده و از این نظر به پسرخاله نارنجی رنگشان یعنی هویج شبیه هستند.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص لبو و شلغم قرمز پخته برای پوست و کبد و لاغری و کودکان و سرماخوردگی در بارداری در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
ارزش غذایی یک فنجان لبو
یک فنجان لبو حدود (به مقدار مورد نیاز روزانه) فراهم می کند: ۶۰ کیلوکالری ۴ گرم فیبر ۲٫۵ گرم پروتئین %۳۴ فولات %۲۸ منگنز پتاسیم ۱۵% %۱۴ مس منیزیم ۱۰%
خواص درمانی لبو
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد. مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند. برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند. برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
خواص لبو برای سرطان
ممکن است عصارهی لبو این قابلیت را داشتهباشد که از سرطان سینه و پروستات پیشگیری کند. شاید بتوان این خاصیت را به وجود بتانین (نوعی بتالین) در لبو نسبت داد.در پژوهش دیگری که در دانشگاه هاروارد واشنگتن انجام شد، محققان مشاهده کردند مصرف لبو از سرطان ریه و پوست پیشگیری میکند.آب لبو وقتی همزمان با عصارهی هویج مصرف شود به درمان سرطان خون کمک میکند. پژوهشهای زیادی خواص ضدسرطانی لبو را تایید کردهاست.
افزایش سطح انرژی با لبو
پژوهشها نشان دادهاست لبو باعث میشود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و به این طریق استقامت را بالا میبرد. یکی از این پژوهشها شامل ۱۰ مرد ۱۹ تا ۳۸ ساله بود که روی دوچرخههای ثابت رکاب میزدند. مصرف حدود نیم لیتر آب لبو آنها را قادر میساخت بدون اینکه خسته شوند ۱۶ درصد بیشتر رکاب بزنند.و یک بار دیگر نیترات شایستهی تحسین است. دانشمندان باور دارند نیترات موجود در لبو به بهبود جریان خون، نشانهگذاری یاخته، و هورمونها کمک میکند که همهی اینها در افزایش سطح انرژی نقش دارد.
خواص آب چغندر برای پوست و مو
آب چغندر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد. هر روز صورت خود را با ترکیب آب چغندر و سرکه بشویید تا آکنه و جوش صورت و جای جوش را درمان کند ضد چروک طبیعی پوست لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. درمان انواع لکه های پوستی نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد. ۴٫ تقویت و افزایش رشد مو لبو در واقع شامل تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B و C، پروتئین و فسفر است که برای تقویت و افزایش رشد مو مفید هستند.
بهبود التهاب کلیه و لبو
وجود سخاوتمندانهی فولات، فیبر، و بتالین در لبو آن را در گروه خوراکیهای ضدالتهاب قرار دادهاست.بر اساس پژوهشی که در ایران انجام شدهاست لبو، به ویژه آب لبو در درمان التهاب موثر است. پژوهش دیگری در مصر نشان دادهاست عصارهی لبو میتواند التهاب کلیهها را بهبود ببخشد.
- ۹۸/۰۳/۰۲